Kropp & själ hör ihop

Kropp och själ hör ihop, är ett begrepp du säkert har hört talas om. Vi lever ett stressfyllt liv där jobb, familj och vardagssysslor tar upp en stor del av vår vakna tid. Därför är det lätt att man glömmer bort sin egna hälsa och sitt välbefinnande. En glad kropp ger en glad själ och det borde egentligen vara högst upp på varje människas prioriteringslista.

Lyssnar du på kroppens signaler?

I Sverige har medellivslängden ökat och många av oss känner oss yngre än vår kronologiska ålder. Det innebär att vi har blivit duktigare på att leva ett mer hälsosamt liv,

På många sätt och vis är vår kropp fantastisk, den pratar med oss varje dag, man måste bara lära sig lyssna på den. Tyvärr är vi många som ignorerar signaler den skickar ut. Vi förtränger rygg- och nacksmärtor, värkande muskler eller stela leder etc. Vad många inte tänker på är att med tiden kan de förvärras, därför är det viktigt att man tar tag i problemet på ett tidigt stadium. Ett steg i rätt riktning är att rådfråga en naprapat som kan göra en individuell undersökning och utifrån det arbeta fram en passande behandlingsplan.

Diffusa krämpor

Ibland smyger sig krämpor på utan att man lägger så stor vikt vid det. Det kan börja med stela leder eller man kan känna av en belastningssmärta när man har varit aktiv. Vår fantastiska kropp är gjord för att röra på sig det är då den mår som allra bäst. I vissa fall kan diffusa symptom vara tecken på andra kroniska problem som t.ex. artros, https://www.artros.org, en ledsjukdom som många förknippar med åldern, men faktum är att alla åldrar kan drabbas.

Kropp och själ hör verkligen ihop, gör det till en rutin att lyssna på din bästa vän varje dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *