Slipp naprapaten som pensionär – håll dig aktiv

Det är viktigt att hålla igång som pensionär. Hela kroppen mår bättre av fysisk aktivitet och musklerna mår bra av att vara i rörelse. Dock har många en tendens att bli mer och mer stillasittande ju äldre de blir, men med hjälp av fysisk aktivitet kan man förebygga både sjukdomar och smärta. De fysiska aktiviteterna behöver inte vara så komplicerade för att ge god effekt för hälsan. Det räcker exempelvis att odla grönsaker med Wexthuset.

Aktiviteter att utföra på ålderns höst

Långt ifrån alla pensionärer är fysiskt aktiva i den mån som de skulle behöva vara. Men det kan vara bra att veta att för att få alla fördelarna med fysisk aktivitet, behöver inte aktiviteterna i sig vara speciellt märkvärdiga. Man behöver exempelvis inte springa maraton var och varannan dag eller vara en atlet på andra vis. Faktum är att helt vanliga vardagssysslor duger gott. För dig som uppnått pensionsåldern, men som inte är den där fysiskt aktiva typen, kan det vara bra att känna till olika vardagliga aktiviteter som kan göra livet lite lättare. Med mer fysisk aktivitet i vardagen, kan du undvika besök hos en naprapat och spara både tid och pengar på de uteblivna besöken. Du kan utföra aktiviteter som:

  • Trädgårdsarbete.

Att påta i trädgården är en mycket bra aktivitet att ägna sig åt på äldre dagar. Man kan odla grönsaker och andra grödor med Wexthuset och på så vis få sin dagliga dos av fysisk aktivitet. Att odla grönsaker med Wexthuset tillför även mycket för livskvaliteten då egenodlade grönsaker skänker glädje på många sätt.

  • Städning.

Ålägg inte städningen på någon annan när du blir äldre. Försök istället att utföra städningen själv i så stor utsträckning som möjligt. Att städa är nämligen en väldigt bra fysisk aktivitet att utföra till vardags även om det bara är lite.

  • Cykla till affären.

Handla måste man göra titt som tätt. Om du vet med dig att du inte ska handla mycket kan du gärna ta cykeln eller promenera till butiken. Då får du både handla och motion samtidigt.

  • Gå ut med hunden.

Har du egen hund eller känner du någon som har? I så fall kan du gå ut med den några gånger om dagen istället för att låta någon annan göra det. Att få komma ut i friska luften med en hund som sällskap är väldigt välgörande både för kropp och själ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *