Frilansa som naprapat

Ingen kan ha missat att yrkeslivet har förändrats väldigt mycket de senaste åren. Det är inte lika vanligt som det brukade vara att en person är anställd på ett ställe under ett helt yrkesliv utan normen idag är att man byter jobb oftare. Samt blandar olika typer av arbetsformer för att få ut sin lön. Världen är inte längre uppdelad i entreprenörer och arbetskraft, utan idag finns alla möjligheter att jobba så som det passar dig bäst. Ett sådant sätt är att driva en frilansverksamhet. Att starta en egen klinik är något som kräver en hel del kapital, och dessutom är risken stor att du kommer få jobba mer med administration än med det som är ditt egentliga yrke. Om du istället väljer att jobba som frilans får du just friheten i att styra din egen vardag, men samtidigt också möjligheten att tjäna mer pengar.

Att jobba som frilansande naprapat kan funka både för dig som är relativt nyexad och för dig som varit yrkesverksam länge. Om du är ny i yrket är det ett sätt att få testa på många olika verksamheter på kort tid medan du som har erfarenhet ofta kan tjäna mer pengar,

Måste jag ha eget företag?

En sak som skrämmer många med tanken på frilanslivet är just själva företagardelen. Man har en tanke om att det är administrativt tungt och lätt att göra fel. Det kan det givetvis vara, för den som försöker göra allt själv. Men om du har insikten om att bokföring inte är din grej kan du spara väldigt mycket tid, och faktiskt pengar, på att anlita en redovisningsbyrå som kan hjälpa dig. Ytterligare ett alternativ är att inte starta företag alls. Du kan till exempel använda dig av tjänsten Frilans Finans för att slippa allt bök men ändå kunna fakturera dina kunder. Frilans Finans ser till att sköta allt det praktiska medan du kan fokusera på att få dina klienter smärtfria.

Var kan jag jobba som frilans?

Det du behöver för att lyckas som frilansföretagare är ett bra kontaktnät. Du kommer sannolikt jobba på många olika ställen. Du kan till exempel ha kontrakt med andra större företag om att du får komma dit och jobba på deras kontor. Ofta innebär det att deras anställda kan använda sitt friskvårdsbidrag för att gå till dig. I vissa fall sköts betalningen via löneavdrag så att du bara behöver skicka en faktura istället för att ta betalt av alla som kommer till dig.

Du kan också jobba åt flera olika kliniker. De flesta som driver en egen naprapatklinik är bara glada åt att ha några som kan jobba på timme. En anställd som är undersysselsatt kostar pengar, medan du som är frilans bara tar betalt för när du faktiskt jobbar. Det kan ses som en dålig affär, men du måste också se att du drar nytta av klinikens varumärke när du jobbar så här. Du slipper lägga lika mycket jobb på att marknadsföra dina tjänster direkt till konsumenten utan kan istället fokusera på att göra det du är bra på. Du får också ett ställe att vara på och slipper själv sitta med anställda och ett dyrt hyreskontrakt, men har ändå garantier om att få en viss inkomst varje månad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *