Vårda dina leder och din hud

Många lever idag stressade liv vilket resulterar i olika åkommor och sjukdomar. För att behandla smärta och funktionsrubbningar i stöd- och rörelseorganen kan du gå till en naprapat som undersöker dina leder och muskler. På detta sätt kan du få en större rörlighet och bättre funktion i kroppen.

Om du upplever kollagenförlust eller åldrande i huden kan du köpa hudvårdsprodukter från biotherm som erbjuder ett stort sortiment av högteknologisk hudvård. Produkterna är baserade på koncentrat gjort på källvatten och thermal plankton. I denna serie hittar du naturliga ingredienser från havet, vilket ger din hud bra förutsättningar till att återbalanseras. Biotherm har det mesta vad gäller selektiv hudvård för dam och herr, parfymer och solvård.

Naprapati förbättrar problem med nacke och rygg

Naprapaten Maria Granqvist arbetar med att underlätta för de som har smärta och stelhet i nacken, ryggen och axlarna. Hon visar enkla rörelser som är lätta att utföra själv, och ger även tips kring hur det går att få bort smärtan och stelheten. Det är mindre saker som skapar förändring, där det går att variera sin kroppshållning på olika sätt.

Naprapater i Örebro vittnar om att patienter som har bröstryggs- och nackproblem har ökat. De lokala restriktionerna kring coronapandemin har lett till att ett stort antal kommunala gym och badhus har stängt, vilket gjort så att många inte kunnat träna längre. Detta kan vara orsaken till de smärtor som drabbat patienterna. De sitter statiskt hemma och tappar muskulatur enligt Marcus Strid som är legitimerad naprapat. De som arbetar hemifrån har tidigare haft höj- och sänkbara skrivbord på jobbet, men måste nu stå och arbeta vid strykbrädan hemma enligt Elinor Strömberg som är naprapat i Region Örebro. Detta leder till att patienterna drabbas av smärta i nacke och axlar. Gymmet och vattengympan har stängt, vilket gör att fler har ont och behöver hjälp från naprapater. De får huvudvärk, muskelspänningar och trötthet mellan skulderbladen.

Ta hand om huden

Förutom att gå till en naprapat för rygg- och nackbesvär är det viktigt att sköta sin hud med regelbundna rutiner. Att använda serum som tränger djupt in i huden gör det möjligt att reparera och bygga upp den inifrån. Det är också bra att börja med ögonkrämer redan i 25-årsåldern då det är bättre att förebygga hudslitage än att reparera den i efterhand när skadan redan är skedd. För dig som drabbats av bruna fläckar i huden finns det också hjälp att få, via salongsbehandlingar som effektivt jämnar ut din hudton. Det går också att välja hemmabehandlingar för den som föredrar det, även om det då krävs en större mängd tålamod och tid. En del drabbas av besvärlig acne vilket andra slipper. Detta beror på att de som drabbas kan ha en hormonell obalans, hudbakterier och problem med talgkörtlarnas fettproduktion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *