Utbilda dig och arbeta som naprapat

En naprapat är en person som är utbildad till att behandla smärta och värk i till exempel leder och muskler. Genom bland annat triggerpunktsbehandling, stretchning och klassisk massage behandlar en naprapat olika smärtsamma tillstånd.

Utbilda dig till naprapat

Naprapatutbildningen är på fyra år och den finns på flera orter i landet. Utbildningen består av både teori och praktik, och av basmedicin och specialisering. Detta gör att du som färdigutbildad naprapat kan ställa diagnos på din patient och avgöra om du kan behandla patienten själv, eller om patienten ifråga behöver någon annan typ av vård.

Arbeta som naprapat

Som naprapat kan du jobba inom till exempel friskvård, sjukvård, företagshälsa och med elitidrottare. Det finns goda möjligheter att få en anställning som naprapat, men du kan också välja att starta en egen klinik. För att starta en egen klinik är det flera saker som är viktiga att tänka på. Först och främst behöver du en affärsplan. I din affärsplan bör du beskriva din affärsidé, besvara frågor som vilka dina konkurrenter är och vad du kan göra för att klienter ska välja dig framför andra samt göra en plan för hur du ska marknadsföra ditt företag. Affärsplanen bör också innehålla en budget. Är det så att du ska ansöka om företagslån är det extra viktigt att du har en tydlig och konkret affärsplan som innehåller en rimlig budget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *