Ta hand om ryggen i sommar

Den som har varit hos en naprapat för att ta hand om ryggen känner förmodligen hur gott det gör för kroppen. Det är mycket positivt att ta det första steget och gå till en naprapat som kan gå igenom de områden som du har problem med. När de största muskelknutorna har masserats bort och du har fått in en rutin för att stretcha stela muskler är det dags att ta in den nya kunskapen till vardagslivet.

Positivt trädgårdsarbete

Att påta i sin egen trädgård är ett stort intresse för många personer och det är också en utmärkt källa till motion och rörelse för stela leder under sommarhalvåret. Det upplevs som ett meningsfullt arbete som stimulerar många av våra sinnen och gör gott för hälsan. Många av aktiviteterna är fulla av fysisk potential, som att lyfta jordsäckar, gräva jord och rensa ogräs. Men eftersom det är ett ganska tungt och ibland ensidigt arbete så är det också viktigt att tänka på ergonomin och att utföra rörelserna på rätt sätt.

Böj på knäna

Något av det viktigaste att tänka på är förmodligen något som du har hört många gånger förut: att böja på knäna istället för ryggen. När du ska lyfta tunga jordsäckar från marken eller böjer dig ner för att ta ett tag med spaden, ska du låta de starka benen jobba istället för att ta ut rörelsen i ryggen. Då får du starka ben och en glad rygg på köpet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *