Starta din egen naprapatklinink

För många naprapater är det oftast en anställning på klinik eller inom sjukvården som blir det naturliga steget när utbildningen är färdig. Men för andra är längtan efter en egen klinik stor och det finns flera råd och tips på vägen om du är en av dem som vill starta ditt eget företag. Att använda dig av företagslån kan vara en bra uppstart och att hantera eventuella känslor av osäkerhet kommer hjälpa dig att ta genomtänkta beslut.

Anställd eller eget företag

Att vara anställd ger alltid mer trygghet jämfört med att sätta upp sin egen klinik och bli sin egen chef. Är du en del av personalen på exempelvis ett sjukhus har du alltid kollektivavtal och andra fördelar att luta dig mot, och du vet att lönen kommer in varje månad. Som egenföretagare krävs det betydligt mer av dig och din passion för yrket, speciellt i början, inte minst eftersom inkomsten är ostabil tills du har byggt upp företaget och skaffat dig klienter. En stor hjälp i uppstartsskedet kan vara att ta hjälp av ett företagslån, exempelvis genom Qred.com som både är erfarna och professionella när det kommer till att hjälpa mindre företag. Det kan ge dig de ekonomiska möjligheterna att kicka igång företaget, skaffa den lokal och utrustning du behöver, och klara finanserna den allra första tiden. Det är såklart alltid viktigt att du endast tar lån om du känner dig säker på att du kan betala tillbaka det, men väljer du ett seriöst låneföretag kan du vara trygg i att ni båda kommer vara noga med de regler som kommer med själva lånet.

Våga lita på dig själv

Innan du tar steget att starta ditt eget naprapatföretag är det lätt att tankarna fylls av osäkerhet och att de olika delarna av att ha företag och vara sin egen chef överväldigar dig. Det är på ett sätt bara sunt och en naturlig reaktion, då det såklart gäller att skaffa sig kunskap om skatter, moms och annat för att allt ska rulla på – men låt inte känslorna hindra dig. Läs på, för anteckningar, och se runtomkring dig hur många andra som startar företag var och varannan dag. Se Skatteverket och Nyföretagarcentrum som dina stöttande vänner, och våga ta steget till att förverkliga din dröm. Det tar inte lång tid att lära sig administrationen, ett företagslån kan hjälpa dig på traven i början, och det finns mängder med tips och råd att få. Snart sitter allt i ryggmärgen och du kommer kunna njuta av att ha ditt eget företag där du jobbar med naprapati – yrket du älskar. Så mota bort eventuella hjärnspöken som hindrar dig, bestäm dig för ditt nästa steg och sätt igång – du kommer aldrig ångra att du gör verklighet av din vision!