Så kan en behandling gå till

En naprapatbehandling kan se olika ut beroende på behandlare och vilka problem du sökt för. Men i allmänhet går det ändå att dra behandlingarna över en kam när det gäller processer. Det börjar givetvis med en diagnosställning och att du som patient får berätta vad du vill ha hjälp med.

Manuell teknik

Den manuella tekniken står i centrum hos alla naprapater. Det är nämligen genom händerna som muskler och mjukdelar får den knådning och trycktekniker de behöver för att bli bättre och mindre stela. Den första behandlingen är till för att naprapaten ska lära känna din kropp och se hur schemat ska se ut i fortsättningen. Därför kan det gå lite lugnare till första gången eftersom gränserna kan behöva ses över först. Naprapaten kommer ideligen fråga hur du känner dig och vara uppmärksam hur du reagerar på behandlingen. Det är också ganska viktigt att du kommer oftare i början.

Eget träningsprogram

Efter den första behandlingen brukar du också få ett eget träningsprogram att göra hemma regelbundet. Det är viktigt att du följer detta eftersom det hjälper dig att bli frisk fortare. Tänk på att en naprapat kan hjälpa dig men det är du som har huvudansvaret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *