Ryggbesvär

Ont i ryggen är nästan något av det värsta som kan drabba en människa rent smärtmässigt – det är många som har kronisk ryggsmärta överens om. Ryggont kan gestalta sig olika, både i övre ryggen och i ländryggen. Om du har ont i nedre delen av ryggen kan det vara tecken på att ischiasnerven är i kläm. Men det kan även vara ryggskott eller något kotrelaterat problem. Om du sitter ner mycket under dagen kan dina ryggkotor klämmas samman och nerver kan bli irriterade. Ett tips är att ställa dig upp och gärna ligga i fosterställning under natten som bidrar till att kotorna får mer utrymme mellan sig.

Tens och triggerpunktsbehandlingar

När det gäller ryggbesvär och ömma muskler i rygg och nacke kan tens eller triggerpunktsbehandlingar komma väl till pass. Triggerpunktsbehandling är också vanligt hos kiropraktorer. De trycker då på en öm och speciell punkt under en viss tid tills du känner att du slappnar av. Dessa behandlingar kan vara ganska smärtsamma till en början men bli enklare ju mer du besöker naprapaten. Oftast får du lära dig exakt var punkten sitter så att du själv kan trycka på den hemma mellan besöken. Om du har svårt att komma åt kan du till exempel lägga dig på en tennisboll som kommer åt exakt där punkten ömmar.

Tens står för transkutan elektrisk nervstimulering och innebär att du får elektroder fastsatta på ömma punkter. Elektriska impulser strömmar till punkterna som får sig en rejäl omgång och lättar på smärtan efter en tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *