Öka cirkulationen i kroppen

Ett bra komplement till naprapatbehandlingar är att föra in cirkulationsövningar i vardagen. När vi rör på kroppen så får vi inte bara bättre kondition utan det är också väldigt bra för kroppens leder och muskler. Här ger vi några goda råd kring rörelseträning som komplement till naprapati.

När vi lever stillasittande kan det uppstå en mängd problem som går att undvika med lite rörelseträning. Varje gång dina leder rör på sig pumpas ledernas smörjvätska runt vilket förebygger att lederna blir slitna. Att stå istället för att sitta höjer genast cirkulationen i hela kroppen. Genom att röra mer på kroppen förhindrar du att det uppstår en inskränkt rörlighet som kan leda till förändrad kroppshållning och i förlängningen smärta.

Att stanna upp på sitt arbete eller på sin fritid och röra på nacken, sträcka på benen och armarna i någon minut är ett bra recept för att undvika framtida problem. För att få igång hjärtat kan man exempelvis gå i trappor eller cykla på en träningscykel. En crosstrainer är också utmärkt då den ger rörelse i både armar och ben. På så vis får du både konditionsträning och rörlighetsträning för stora delar av kroppen samtidigt.

Alla experter är eniga om att ett minskat stillasittande är livsviktigt för hälsan och om du verkligen vill må bättre i kroppen är det viktigt att redan nu införa goda vanor inför framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *