Naprapati för arbetsskador

Att trivas på sin arbetsplats är en stor del av ens välmående. Om man mår dåligt rent psykiskt kan det tära rejält på ens arbetsförmåga och det är något som chefer måste vara uppmärksamma på. Om du som chef märker att någon eller några av dina anställda mår dåligt av olika anledningar kan du vända dig till ljungsjöberg som erbjuder rådgivning och utbildningar inom psykisk ohälsa och beroende.

En annan sak som bidrar till att folk inte mår bra på jobbet är att de får arbetsskador som belastar nacke, rygg och axlar vilket i värsta fall kan leda till sjukskrivning. Därför är det bra om du går till en naprapat.

Förmåner och friskvård

För att få förmåner eller friskvård från din arbetsgivare och du vill gå till en naprapat behöver du först gå till en vårdcentral där en läkare kan konstatera att du lider av någon form av nack, rygg, axel eller muskel och ledproblem. De kan i sin tur skicka dig vidare till en sjukgymnast. En naprapat kan ingå i de rehabiliteringsbehandlingar som arbetsgivaren bekostar. En del företag anlitar naprapater som en del av deras friskvård. Men i de allra flesta fallen går man till en naprapat på samma sätt som när man går till läkaren utanför arbetstid.

Naprapatbehandlingar mot arbetsskador

En naprapats främsta uppgift är att lindra värk och mjuka upp leder och muskler. Om du lider av någon sorts arbetsskada i till exempel nacken kan de ta hänsyn till det och ge det området extra omvårdnad om du uppger det när du bokar din tid hos en naprapat. När du träffar din naprapat kan du få förslag på träningsprogram och övningar du kan göra på hemmaplan som hjälper till att lindra din värk efter dina förmågor.

Ett annat problem som många upplever i kroppen är att den känns stel och det är svårt att röra på sig. Det är också något som en naprapat kan hjälpa dig med.

En del känner skillnad i värk och rörlighet redan efter första besöket hos en naprapat, medan det för andra kan krävas några besök för att behandlingen ska börja fungera. Du kan alltid rådfråga din vårdcentral och din naprapat om en eventuell behandling skulle vara aktuell för dig.

Förebygger arbetsskador

Dina smärtor behöver nödvändigtvis inte ha gått så långt att du söker dig till vården för att du ska börja gå till en naprapat. Många går till naprapater för att förebygga smärtor och arbetsskador. När du går till en naprapat undersöker de ryggradens muskler och leder och hur dina rörelsemönster ser ut, samt om du eventuellt har några begynnande skador. En naprapat kan därför känna redan innan du utvecklar arbetsskador vilken behandling du behöver.

Sedan finns det många bra sätt att förebygga arbetsskador och smärtor. A och O är att se till att du har en bra ergonomi. Med rätt bord, stolar och bra skor kan du förebygga arbetsskador.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *